Beneficiile fructelor Goji

gojiGoji are o multime de beneficii asupra sanatatii, sunt niste fructe grozave pur si simplu. Goji este regele antioxidantilor, acestuia atribuindu-se o capacitate imensa de prevenire a procesului de imbatranire. In acest articol vom vorbi pe larg despre beneficiile fructelor Goji.

Goji contine Lycium Barbarum Polysaccharides – un antioxidant ce intarzie imbatranirea celulelor. Astfel, cei care au obiceiul sa consume fructele de goji in mod regulat pot avea o viata mai lunga. Acesta reprezinta unul din cele mai importante beneficii ale fructelor de goji.

Fructele de goji protejeaza rinichii, ficatul si prostata barbatului. Acestea au capacitatea de a intari capacitatea de rezistenta la iradiere. Din cauza accidentului nuclear din Japonia, se pare ca exista iod 131 peste tot in lume. Acesta este un element radioactiv ce poate cauza o multime de prejudicii sanatatii. De aceea, fructele de goji sunt ideale pentru intarirea capacitatii de rezistenta la iradiere.

Un alt beneficiu important al fructelor de goji este faptul ca intaresc sistemul imunitar, contribuind la pastrarea starii de sanatate. Fructele de goji contin polizaharide ce stimuleaza eliberarea hormonului de crestere facand adevarate minuni in ceea ce priveste glanda hipofiza.

Fructele de goji sunt capabile sa absoarba radicalii de oxigen, extrem de importanti in prevenirea oxidarii si in pastrarea starii de sanatate a celulelor. Implicit, este prevenita si imbatranirea celulara. Fructele de goji previn starea de surmenaj, oboseala, extrem de intalnite in aceasta epoca a vitezei. Migrenele si insomniile vor fi combatute de fructele de goji in mod eficient.

Femeilor li se recomanda consumul de fructe de goji pentru cresterea fertilitatii si pentru tratarea simptomelor de menopauza. Goji contribuie la restabilirea echilibrului hormonal. In China femeile insarcinate, aflate in primul trimestru de sarcina, consuma goji pentru a evita greturile. Barbatilor li se recomanda fructele de goji pentru imbunatatirea functiei sexuale. Datorita fructelor de goji este imbunatatita circulatia sanguina iar durata de viata este prelungita in mod simtitor.

Un studiu arata ca fructele de goji reduc tensiunea arteriala. Acest lucru se datoreaza moleculelor de polizaharide. Nivelul scazut de colesterol este mentinut datorita antioxidantilor ce impiedica oxidarea colesterolului, formarea placilor de aterom. Flavonoidele continute de goji participa la deschiderea arterelor, la buna functionare a acestora.

Fructele de goji echilibreaza glicemia. Asta tot datorita polizaharidelor care amelioreaza metabolismul insulinei si al hidratilor de carbon. Fructele de goji mai contin si betaina, o substanta care poate preveni problemele vasculare si steatoza hepatica, doua probleme des intalnite in cazul persoanelor care sufera de diabet.

Fructele de goji intaresc inima datorita continutului de ciperona, o substanta extrem de benefica atat pentru tensiunea arteriala cat si pentru inima.