Alimente anti oboseala

Iti lipseste tonusul in aceasta perioada? Te trezesti din ce in ce mai greu, dormi prost? S-ar putea ca la originea acestor probleme sa se afle o carenta de vitamine si minerale. Pentru a rezolva acest deficit, exista o serie de alimente anti-oboseala pe care iti recomandam sa le introduci in alimentatia de zi cu zi.

Mizeaza pe verde cu ajutorul fasolei

Fasolea verde este recunoscuta pentru faptul ca lupta impotriva epuizarii. Fasolea verde poseda un index glicemic slab si are un continut bogat de potasiu, magneziu, fosfor si Vitamina C, elemente indispensabile producerii de energie.

Un pumn de nuci sau de seminte

Pline de proteine si de Omega 3, nucile si semintele sunt bogate in magneziu, in fier si in fosfor. De altfel, acestea contin o multime de vitamine precum Vitaminele B1, B6 si B9, vitamine ce joaca un rol major in productia de energie necesara organismului. Pentru a profita din plin de nutrientii prezenti in nuci si in seminte, alege varietatile crude sau pe cele in stare naturala.

Incheie masa cu un iaurt

Iaurtul are o consistenta ce ii permite sa fie rapid asimilat de catre corp. De aceea, imediat dupa consumul acestuia, apare senzatia de energie. Pentru a rezolva lipsa tonusului, opteaza pentru iaurturile grecesti. Acestea contin de doua ori mai multe lipide decat iaurturile normale si reprezinta garantia unei energii de durata.

Bea apa in mod regulat

Acest gest ti se poate parea banal insa este esential: este extrem de important sa consumi apa in mod regulat. In fiecare zi, pierzi in jur de 2,5l de apa prin transpiratie, respiratie si eliminare (urina). Lipsa de apa din organism ne diminueaza capacitatile. Mizeaza pe apa minerala pentru a-ti completa aportul de saruri minerale.

Dimineata, la amiaza si seara: traiasca fructele

Kiwi, guava, portocale, banane…ce poate fi mai placut decat fructele pentru a-ti reincarca bateriile? Fructele reprezinta cele mai bune alimente pentru a-ti mari capitalul de energie. Bogate in Vitaminele C, B1, B6, B9, B12 si in fibre, fructele sunt esentiale pentru optimizarea capacitatilor fizice si intelectuale. Acesta pot fi consumate sub forma de compot sau sub forma de suc. Totusi, cel mai bine ar fi sa le consumi proaspete.

Fulgii de ovaz, un remediu anti-oboseala

Fulgii de ovaz contribuie la mentinerea unui nivel normal de zahar in sange, excelent pentru persoanele care sufera de diabet. Fulgii de ovaz sunt bogati in fibre, proteine, magneziu si in Vitaminele B1 si B5. Acestia sunt nutrientii ideali pentru a combate faza de epuizare.