Beneficiile sucurilor de legume

Sucul de legume reprezinta un veritabil cocktail benefic pentru eliminarea toxinelor si pentru revitalizare. Nu mai este un secret: fructele si legumele sunt pline de elemente esentiale bunei functionari a corpului nostru. Dar nu sub toate formele. Proaspete, vegetalele sunt bogate in mod natural in elemente esentiale dar, odata gatite, acestea isi pierd o buna parte din proprietati. Pentru a evita acest lucru, iti recomandam sa le consumi crude. Insa nu toate legumele se preteaza unui astfel de consum. In plus, cruditatile bogate in fibre pot fi pentru unele persoane, greu de digerat. Aici apare sucul de legume cu toate beneficiile conferite de acesta.

Sucurile de legume sunt preparate din legume proaspete care vor fi zdrobite sau amestecate, in functie de aparatul ales. Acest procedeu permite evitarea piederii elementelor pretioase. Sucul de legume contin vitamine, minerale, oligoelemente si o multime de alti nutrienti. Unele dintre ele reprezinta o sursa excelenta de proteine.

Beneficiile sucurilor de legume

Datorita elementelor continute, sucul de legume poate avea o multime de beneficii, in functie de vegetalele folosite. Dupa cum spuneam mai sus, acestea sunt mai usor de digerat decat cruditatile. Sucul de legume permite o absorbtie mai rapida a elementelor continute. De exemplu, unele legume au un efect calmant la nivelul intestinelor. Este cazul morcovul sau al verzei.

Sucurile de legume sunt detoxifiante si permit drenarea organismului, debarasarea acestuia de toxine, furnizandu-i in acelasi timp elemente esentiale. Daca sucul de legume este preparat cu ajutorul anumitor legume (castravete, ridiche sau spanac), acesta poate avea o actiune drenanta si diuretica, sporind curatarea organismului.

Printre numeroasele elemente continute se numara si antioxidantii care vor ajuta corpul si celulele acestuia sa faca fata stresului oxidativ. In plus, mineralele si vitaminele continute contribuie la remineralizarea organismului, acoperind eventualele carente. In functie de amestecurile realizate, unele sucuri de legume pot avea unele obiective mai precise precum curaterea pielii, imbunatatirea somnului sau lupta impotriva unor patologii benigne.

La fel ca si legumele, fructele ascund un numar mare de elemente esentiale corpului nostru. Amestecurile posibile sunt infinite, depinde de gusturile fiecaruia. Sucurile lejere pe baza de castravete sau telina sunt extrem de apreciate vara, cand este foarte cald.

Daca iti doresti un amestec mai complex opteaza pentru varza si telina, alaturi de morcovi, sfecla sau alaturi de legume mai picante precum ridichea. Totul poate fi asezonat cu putina lamaie, cu ierburi, usturoi sau alte condimente.

Pentru ca sucurile de legume sa fie cat mai bine asimilate iti recomandam sa le consumi in afara mesei, cand stomacul este gol.