Toata lumea stie cat de importanta este prima masa a zilei, adica micul dejun. Un mic dejun sanatos iti asigura energia necesara de-a lungul intregii zile, imbunatateste performantele fizice si psihice. Un mic dejun sanatos inseamna un mic dejun sarac in grasimi si colesterol si bogat in vitamine si minerale. Fulgii de porumb sunt cerealele ideale pentru micul dejun, realizate prin extrudarea porumbului macinat astfel incat sa permita folosirea mai usoara a substantelor nutritive si vitaminelor.
Pregatirea unui mic dejun sanatos si echilibrat a devenit un obicei din ce in ce mai rar in randul oamenilor din cauza orarului incarcat. Avantajul fulgilor de porumb este urmatorul: sunt ready to eat. Ce inseamna asta? Nu trebuie sa ii prepari!
Fulgii de porumb contin porumb macinat, malt, fier si o multime de vitamine precum Vitamina A, B, C, D si E. Fulgii de porumb sunt ideali atat pentru copii cat si pentru adulti. In cazul copiilor, fulgii de porumb ii va ajuta pe acestia sa mentina un regim alimentar sanatos. Astfel, copiii nu vor mai sari peste micul dejun si nu vor mai manca in mijlocul diminetii chipsuri sau snacksuri.
Fulgii de porumb au un continut scazut de grasimi saturate, oferind rapid senzatia de satietate. Fulgii de porumb au un continut ridicat de fier, acesta fiind un component principal al hemoglobinei. Pentru a mentine nivelurile de sange sanatoase, este nevoie de o alimentatie bogata in fier. In plus, fierul ne pastreaza creierul in stare de alerta.
Fulgii de porumb sunt o sursa excelenta de acid folic, esential in formarea de noi celule. De asemenea, acidul folic este extrem de util in prevenirea cancerului de colon, al malformatiilor dar si a bolilor de inima.
Avand un continut bogat de tiamina, fulgii de porumb contribuie la metabolismul carbohidratilor, la mentinerea functiei cognitive si la producerea de energie. Fulgii de porumb au un continut bogat de folati, extrem de benefici pentru formarea de celule noi.
Chiar daca fulgii de porumb nu sunt bogati in fibre, acest lucru poate fi compensat prin amestecarea acestora cu fructe sau nuci. Fibrele contribuie la reducerea nivelului de colesterol rau, la mentinerea acestuia in limite normale, la prevenirea constipatiei, riscurilr aparitiei cancerului de colon fiind mai scazute.
Combinati cu miere, fulgii de porumb au o valoare nutritionala maxima. Dupa cum spuneam mai sus, fulgii de porumb sunt extrem de bogati in proteine, minerale si calciu. Mierea este o sursa excelenta de niacina, tiamina, Vitamina B6, Vitamina B12 si riboflavina.
Un alt efect benefic al fulgilor de porumb este acela ca scad tensiunea arteriala. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca, atunci cand sunt consumati in cantitati rezonabile, fulgii de porumb nu ingrasa. Consumate alaturi de lapte degresat, suc de citrice sau un iaurt, fulgii de porumb vor furniza organismului cantitatea necesara de fibre alimentare.