Tot ce ai vrut sa stii despre sucul de fructe
In orice perioada a anului, un pahar cu suc de fructe este intotdeauna o alegere perfecta. Cu ajutorul acestora iti poti face plinul de vitamine, de energie, esentiale organismului si starii noastre de sanatate. Iata ce trebuie sa stii despre sucul de fructe!
Exista trei tipuri de sucuri de fructe diferite
In momentul in care vrei sa cumperi o sticla sau o cutie cu suc, iti este destul de greu sa te hotarasti, nu stii pe care sa il alegi, cat este de sanatos sau nu. Preturile difera dar si calitatea.
Iata principalele tipuri de fructe
– sucul pur de fructe, obtinut acasa, prin presiunea fructelor. In ceea ce priveste calitatea, sucul pur de fructe este cel mai bun din cate exista. Nu se adauga nici apa, nici zahar. Daca vrei sa faci tu singura acasa sucul de fructe ai nevoie de un blender sau un storcator de fructe.
– Nectarul, obtinut din suc,piure sau pulpa de fructe. In nectar se adauga si apa si zahar. Nectarul are o consistenta mai groasa si, in general, nu poate fi presat. Este vorba in special de fructele pulpoase precum banana, caisa, piersica, para dar si despre fructele acide precum fructele rosii de exemplu.
– Sucul pe baza de concentrate, obtinute cu ajutorul sucurilor concentrate. Sucul, care a fost concentrat cu ajutorul unui sistem de evaporare, este apoi reconstituit cu acelasi volum de apa, echivalent cu cel care a fost extras in timpul concentratiei. In general, in acesta nu se adauga zahar.
Daca exista un aliment pentru care exista o reglementare cu adevarat stricta, acela este cu siguranta sucul de fructe. Ce inseamna asta? Sucul de fructe trebuie sa contina doar sucuri naturale din fructe (glucoza, sacaroza, fructoza). Si colorantii, si conservantii sunt interzisi.
Band suc de fructe, regasim toata bogatia nutritionala a unui fruct, ca si cum l-am consuma in mod direct. Doar fibrele sunt eliminate. Intr-un suc de fructe, exista tot atata Vitamina C ca si intr-un fruct normal. Azi, procesul de fabricare al sucului tine cont de continutul de Vitamina C care este protejat chiar si dupa pasteurizarea sucului. Si, deoarece continutul de Vitamina C este aproape intact in timpul presiunii fructelor, un pahar cu suc de fructe pe zi este suficient pentru a acoperi totalitatea nevoilor zilnice de Vitamina C. La copii si la adolescenti sucul de fructe este principalul furnizor de Vitamina C.
Sucurile de fructe reprezinta o sursa importanta de energie, avand un continut extrem de bogat de carbohidrati. Carbohidratii sunt indispensabili copiilor, in special in ceea ce priveste mineralele si vitaminele. Un alt beneficiu al sucurilor este urmatorul: fac mancarurile mult mai usor de digerat, astfel incat nutrientii pot fi folositi mai usor in organism.
Sucurile trebuie consumate proaspete, asa trebuie sa le pregatesti doar in cantitati moderate.
In plus, exista in lume o multime de organizatii non profit care trateaza cancerul si multe alte boli ca lupus, diabet, etc. cu ajutorul sucurilor proaspete de fructe si legume.