Cele cinci beneficii nebanuite ale macrisului

Macrisul este extrem de usor de recunoscut datorita frunzelor sale verzi care contin o cantitate insemnata de vitamine si oligoelemente esentiale organismului nostru. Betacaroten, Vitamina A, Vitamina C, fier, cupru, mangan, toate acestea se regasesc in compozitia macrisului, un lucru extrem de benefic pentru sanatatea noastra.

Macrisul este un aliment anti-stres

Datorita continutului bogat de Vitamina B9 si Vitamina C, macrisul are grija de vitalitatea noastra si de moralul nostru. 150g de macris acopera 95% din aporturile zilnice recomandate de Vitamina B9 si C. Drept urmare, macrisul ne ajuta sa luptam impotriva stresului si se dovedeste a fi un aliat extrem de pretios pe timp de iarna cand moralul nostru are tendinta sa fie mai scazut.

Asta fara sa mai punem la socoteala energia pe care ne-o confera vitaminele continute de macris care ne intaresc sistemul imunitar si ne fac mai puternici in fata virusurilor care circula de-a lungul iernii. Drept urmare, daca iarna te afli adesea in pragul depresiei nu ezita sa faci din macris aliatul tau numarul unui impotriva depresiei.

Macrisul te ajuta sa slabesti

Aceasta micuta salata verde este aliatul siluetei noastre. Cu un continut scazut de calorii – 19 calorii/100g – macrisul se poate servi ca antreu, in salate, in supa. In plus, fata de verisorii sai care nu prea ne potolesc senzatia de foame, macrisul confera rapid senzatia de satietate. Deoarece contine o multime de nutrienti si fibre, macrisul ne ajuta sa slabim.

Macrisul faciliteaza tranzitul

Daca ai probleme cu digestia, cu constipatia in special, macrisul iti poate fi de un real ajutor. Datorita continutului bogat de fibre, macrisul faciliteaza digestia si munca intestinelor. Consumandu-l in mod regulat iti vei imbunatati tranzitul, ceea ce are o multime de efecte benefice asupra organismului tau.

Macrisul este sinonim cu o cura de intinerire

Printre nenumaratele beneficii ale macrisului se numara si continutul bogat de antioxidanti. Antioxidantii, acei agenti activi, ne ajuta celulele sa lupte impotriva radicalilor liberi responsabili de imbatranirea prematura a pielii. Consumand macris in mod regulat, celulele noastre nu se vor deteriora atat de rapid, prin urmare, vom reusi sa ramanem tinere mai mult timp. Adio riduri si pete brune.

Macrisul este aliatul sistemului nostrum cardiovascular

Macrisul este bogat in Omega 3, substante care ne protejeaza inima si permit prevenirea bolilor cardiovasculare. Daca adaugi macrisului putin ulei de nuci, vei obtine un cocktail 100% natural si sanatos care iti va imbunatati circulatia sanguina si va evita aparitia bolilor cardiace.

Acum ca ai aflat o parte din beneficiile macrisului nu iti ramane decat sa mergi la piata si sa il cumperi.