Obiceiuri proaste care ne distrug forma

Cititul in pat inainte de culcare, adormitul in fata laptopului, mancatul in timp ce ne uitam la televizor sau facem altceva….iata mai multe lucruri despre acele obiceiuri proaste cu un impact negativ asupra formei tale.

Adormitul in fata calculatorului

Cine nu si-a verificat macar o data inainte de culcare mailul sau profilul de Facebook? Din curiozitate sa vezi cine ce a mai postat sau din nevoie, uneori ai tendinta sa adormi in fata calculatorului iar acest lucru nu este unul bun. In obscuritate, secretam melatonina, hormonal care ii da creierului nostru semnalul de somn. Or, luminozitatea ecranului unui laptop ne afecteaza retina si inhiba secretia de melatonina. Organismului ii este transmis un semnal paradoxal: ii spunem ca trebuie sa fie treaz cand el trebuia de fapt sa doarma de mult. Stimuland creierul inainte de culcare nu facem altceva decat sa ne dereglam ceasul intern.

Cititul in pat

Cine nu are obiceiul sa citeasca putin inainte de culcare? Citind avem impresia ca ne vom obosi ochii si vom adormi mai rapid. Insa nu este deloc asa. Cititul inainte de culcare poate sa constituie fara probleme un ritual, insa nu mai mult de zece minute. Problemele care apar sunt aceleasi ca in cazul adormitului in fata calculatorului: ne stimulam creierul si ne trezim intelectul. Daca vrei sa dormi bine noapte, nu ar trebui sa faci nimic in pat, inainte de culcare.

Mancam prea repede facand altceva intre timp

Multa lume are acest obicei prost. Sarcinile din timpul serviciului s-au decalat putin si ne trezim cu sandwich-ul in fata calculatorului, lucrand in acelasi timp. Specialistii sustin ca persoanele celibatare au tendinta sa citeasca sau sa se uite la televizor in timp ce mananca. Insa, acest lucru nu este unul deloc bun. Am avea tendinta sa crtedem ca mancatul este un proces mecanic insa mirosul si vazul sunt primii care intervin in conferitul senzatiei de satietate. Trebuie sa fii constienta de alimentele pe care le consumi. Daca mai faci un lucru in timp ce mananci, iti tulburi creierul, senzatia de satietate va intarzia sa apara si vom avea tendinta sa mancam mai mult. In plus, daca mancam repede, alimentele vor ateriza in bucati mari in stomacul nostrum, acesta din urma avand mai mult de lucru.

Cu alte cuvinte, incearca sa nu faci alte lucruri in timp ce mananci. Mesteca lent pentru ca digestia sa se desfasoare in parametric optimi. In caz contrar, stomacul tau dar si forma ta vor avea de suferit.