Obiceiuri de adoptat inainte de sosirea primaverii

Iarna este, pentru majoritatea dintre noi, sinonima cu hibernarea: avem tendinta sa mancam mai mult, sa facem mai putina miscare si sa evitam iesirile in aer liber. Odata cu sosirea primaverii, avem tendinta sa ne reluam obiceiurile bune, sanatoase. Dar ce-ar fi sa le reluam cu putin timp inainte?

Fa miscare

Pentru ca ʺscopul scuza mijloaceleʺ, nu conteaza cum faci miscare, ce tip de sport alegi, important este sa o faci. Rezultatul este cel care conteaza. Miscare inseamna: plimbare cu bicicleta, mers pe jos, urcatul scarilor, orice tip de miscare conteaza. Excelent pentru sanatate, economic si ecologic. Miscare inseamna si jogging, drumetii in padure sau orice alt tip de sport preferi.

Fa curatenie in minte

Sa faci curatentie in casa inainte de sosirea primaverii este un lucru bun pentru moral. Dar ce zici sa faci curatenie si in minte? Conform unui studiu realizat de catre Universitatea Concordia, cauzele diminuarii capacitatilor de memorare si invatare la persoanele adulte se afla in stransa legatura cu faptul ca spiritul este supraincarcat cu informatii nefolositoare, nepertinente. Pe scurt: pe masura ce imbatranim, imbatraneste si spiritul nostru. De aceea, pentru a-ti mentine spiritul mereu tanar, iti recomandam sa practici exercitii de relaxare, sa iti golesti mintea, sa alegi din cand in cand unele activitati recreative.

Profita de soare

Pur si simplu! Cand este timp frumos afara iesi din casa, organizeaza picnicuri mai dese impreuna cu prietenii, aseaza-ti un scaun pe balcon si relaxeaza-te! Nimic mai bun pentru a-ti face plinul de Vitamina D! Este echinoctiul de primavara, moment in care durata zilei este egala cu durata noptii, cand ziua devine din ce in ce mai lunga.

Stimuleaza-ti sistemul imunitar

Odata cu revenirea timpului frumos, ne dorim sa devenim mai active, sa ne sculptam corpul pentru a afisa o silueta cat mai supla. Insa, organismului nostru ii este mai greu sa iasa din starea de hibernare in care a stat, trebuie stimulat putin. Pentru asta, exista o serie de alimente care au capacitatea de a ne curata organismul de toxinele acumulate in perioada rece: usturoiul, infuziile pe baza de ierburi, radacinile sau legumele proaspete.

Consuma mai multe fructe si legume

Revenirea soarelui pe cer te face sa iti doresti sa realizezi mai multe lucruri. De exemplu, primavara, majoritatea persoanelor au tendinta sa consume mai multe fructe si legume. Opteaza pentru cele de sezon.

Fa o cura de detoxifiere

Medicina chinezeasca ne sfatuieste ca primavara sa acordam o mai mare atentie ficatului nostru, extrem de solicitat pe timp de iarna, si vezicii biliare. Exista o multime de cure de detoxifiere pe care le poti urma primavara: pe baza de fructe, pe baza de ierburi sau de plante. Tu doar trebuie sa o alegi pe cea care consideri ca ti se potriveste mai bine.