Kefirul, bautura cu 1000 de virtuti
Toate culturile au alimentatia lor fermentata: miso, tamari, varza lacto-fermentata, rejuvelac, kefir, kombucha…batranii stiau ca produsele fermentate consumate in mod frecvent sunt extrem de importante pentru sanatatea noastra, pentru instestinele si vitalitatea noastra dar si pentru imunitate. Kefirul este o bautura originara din Caucaz si este produsa din laptele fermentat in care se introduc granele sau ciupercile de kefir. Cu o textura cremoasa si un gust acrisor lejer, kefirul are o multime de beneficii asupra sanatatii.
Kefirul este o bautura magica pur si simplu, extrem de blanda cu stomacul nostru, regeneranta, detoxifianta, o bautura ce stimuleaza sistemul imunitar si flora intestinala. Aceasta bautura se poate prepara extrem de simplu si acasa, nu trebuie neaparat sa o achizitionezi din magazin.
Kefirul este:
- Elixirul vietii pentru persoanele care il consuma;
- Un ritual cotidian sacru;
- Un prieten de nadejde in bucatarie;
- O mostenire seculara;
- O bautura familiala prin excelenta;
La fel ca toate bauturile fermentate, kefirul este blanda cu stomacul tau, poseda 1000 de virtuti. Dupa procesul de fermentare, produsul final contine destula drojdie si bacterii vii pentru a putea fi considerat probiotic, adica o substanta benefica sanatatii care actioneaza asupra stimularii florei intestinale si imunitatii naturale.
Kefirul este folosit in mod traditional pentru purificarea sangelui, a bilei, a ficatului, a rinichilor, avand o actiune benefica impotriva diareii sau constipatiei, ideal in caz de convalescenta. Kefirul este o bautura ce purifica si reinnoieste sangele, din acest lucru rezultand o multitudine de beneficii asupra organismului. Kefirul are abilitatea de a “pune in ordine” organismul, nicio constipatie sau diaree nu rezista curei cu kefir. Acesta reconstituie flora instestinala, intareste sistemul imunitar, este anti-bacterian, anti-infectios, anti-tumoral, amelioreaza starea generala de sanatate si creste speranta de viata.
Kefirul normalizeaza greutatea corporala si tensiunea arteriala, diminueaza nivelul de colesterol din sange. Datorita continutului bogat de calciu, kefirul intareste oasele si te ajuta enorm daca ai probleme cu oasele fragile. Incluzand kefirul in dieta ta zilnica, vei fi ocolita de osteoporoza, afectiune cunoscuta si sub numele de boala oaselor fragile. In plus, daca ai probleme cu gingiile te poti baza tot pe kefir, acesta fiind extrem de eficient in combatarea parodontozei.
Kefirul te ajuta sa scapi de kilogramele in plus. Daca tii o dieta pe baza de kefir timp de o saptamana, vei fi automat mai supla cu cateva kilograme.
Kefirul amelioreaza sistemul nervos adica memoria, reflexele si atentia. Ba mai mult, aceasta bautura magica te ajuta sa treci peste perioadele de depresie, peste perioadele mai tensionate.
Kefirul are beneficii si asupra pielii. Datorita continutului bogat de acid lactic, kefirul dizolva lipidele care mentin legate celulele moarte si te ajuta sa ai o piele mult mai frumoasa. Kefirul se poate utiliza si sub forma de masca de infrumusetare, pe post de demachiant, pe post de exfoliant, crema de maini sau crema hidratanta.
Vara, kefirul este o bautura racoritoare, ideala de consumat in zielele caniculare de vara. Il poti combina cu succes cu sucul natural de fructe, precum cel de capsuni sau mere. Rezultat? O bautura delicioasa si racoritoare.