Drojdia de bere, elixirul tineretii

de | 2 iunie 2014

Drojdia de bere reprezinta o substanta de culoare cenusie, densa, ce contine o colonie de ciuperci inferioare, de dimensiuni microscopice. In anotimpul rece, cura cu drojdia de bere face minuni, ne mentine in forma. Drojdia de bere este un produs natural care nu prezinta niciun efect secundar. Drept urmare, nu este nevoie de reteta pentru folosirea acesteia sau de consultarea medicului. Sub forma de comprimate sau pudra, drojdia se gaseste extrem de usor.

Drojdia de bere este bogata in acizi aminati, in saruri minerale, in Vitaminele B, in provitamina D, in proteine, lecitina si oligoelemente. Este extrem de benefica pentru functionarea organismului. Drojdia de bere confera o serie de elemente nutritionale importante ceea ce favorizeaza metabolismul organimului, ceea ce inseamna ca imbunatateste starea de sanatate generala. Un adevarat concentrat de vitamine, in special cele din grupa B, drojdia de bere permite evitarea crampelor, fiind un excelent supliment alimentar in perioade de oboseala.

Drojdia de bere este recomandata cu caldura femeilor insarcinate datorita continutului bogat de Vitamina B9. Drojdia de bere permite purificarea sangelui si lupta impotriva unui numar mare de boli de piele si impotriva afectiunilor intestinale si digestive. Drojdia de bere stimuleaza productia de globule albe ceea ce inseamna ca sistemul imunitar este protejat de virusruri sau infectii.

Consumul regulat de drojdie de bere scade nivelul colesterolului rau si combate hipertensiunea, acestia reprezentand doi factori majori implicati in aparitia bolilor de inima. Bolnavii cu afectiuni cardiace ar trebui sa consume periodic suplimente alimentare pe baza de drojdie de bere. Doza zilnica recomandata pentru un adult este de 3 lingurite de drojdie de bere, acestea administrandu-se pe stomacul gol, dimineata, la pranz si seara.

O astfel de cura cu drojdie de bere este recomandata atat persoanelor anemice, cat si persoanelor care au probleme de asimilare a mineralelor, in special magneziu si calciu. In acest caz, cura trebuie sa dureze cel putin 21 de zile, timp in care se vor administra cate trei linguri pe zi, inainte de mesele principale. In plus, aceasta terapie regleaza si tulburarile de coagulare dar si alte boli ale sangelui.

Drojdia de bere permite obtinerea unei pieli mai sanatoase si mai frumoase. Pielea este regenerata datorita acesteia si procesul de imbatranire este incetinit. Datorita elementelor nutritionale continute, riscul dezvoltarii unor carente este minim. Drojdia de bere evita fragilitatea unghiilor si a parului. Unghiile vor fi mai rezistente iar parul va fi mai rezistent si mai stralucitor.

Cura cu drojdie de bere este de un real ajutor in tratarea psoriazisului. In acest caz, cura trebuie urmata timp de o luna; (zilnic se vor administra cate trei lingurite pe zi ). Efectele benefice ale curei se vor constata si la nivelul pielii. In acest caz, doza benefica este de patru lingurite pe zi.