Alimente care combat raceala si gripa
Cercetatorii gasesc din ce in ce mai multe solutii comestibile pentru afectiunile din viata de zi cu zi. Iata care sunt alimentele care ne ajuta sa combatem raceala si gripa.
Usturoiul
Usturiul ne intareste sistemul imunitar, este antibacterian, antiviral si antifungic. Usturoiul ajuta organismul sa produca anticorpi si globule albe care combat infectiile. Combina usturoiul cu alte alimente iuti precum piperul, mustarul de Dijon sau ridichea pentru a declara razboi racelii si gripei.
Ciupercile shiitake
Ciupercile shiitake contin AHCC (compus activ corelat de hexoza), recunoscut pentru imbunatatirea raspunsului sistemului nostru imunitar virusului gripei. Textura acestora este asemanatoare carnii si adauga o savoare bogata sosului, supelor si soté-urilor.
Pestele
Somonul salbatic, sardinele si macroul reprezinta o sursa excelenta de Vitamina D si de acizi grasi Omega 3. Acesti pesti grasi contribuie la reducerea inflamatiilor de orice gen, inflamatii ce pot impiedica sistemul imunitar sa se proteje impotriva numarului mare de virusi sau bacterii. Consuma pestele cu lamaie pentru o doza suplimentara de Vitamina C, excelenta impotriva infectiilor.
Cartofii dulci
Cartofii dulci sunt bogati in betacaroten, care se transforma in Vitamina A. Vitamina A favorizeaza reinnoirea rapida a celulelor pulmonare si multiplica celulele capabile sa combata infectiile. Cartofii dulci sunt deliciosi fierti in coaja
Pomelo
Un singur pomelo contine 88mg de Vitamina C, destula pentru stimularea globulelor albe. Consumul acestei citrice dulce-acrisoare creste nivelul de glutation, un antioxidant puternic care ne protejeaza impotriva afectiunilor specifice iernii. Alegerea ideala pentru desert. Sarac in calorii si bogat in fibre.
Ceaiul cald
Mai mult decat o bautura renconfortanta, ceaiul are un continut ridicat de antioxidanti care contribuie la combatarea virusurilor si la combaterea inflamatiilor. Adauga putina miere, lamaie sau putin suc de lamaie pentru a obtine un numar si mai mare de antioxidanti protectori.
Ghimbirul
S-a descoperit faptul ca radacina de ghimbir proaspata contribuie la vindecarea tusei si a febrei dar si a durerilor de stomac. Prepara-ti un ceai de ghimbir si adauga putin menta pentru un plus de savoare.
Ceapa
La fel ca si usturoiul, ceapa contine un numar mare de compusi antimicrobieni. Pentru a profita din plin de beneficiile acestui aliment medicament, este recomandat consumul unei cepe crude odata la cateva ore.
Fructele de padure
Absolut toate fructele de padure au un continut ridicat de antioxidanti, ideale pentru a lupta impotriva racelii si gripei. Afinele au cel mai mare continut de antioxidanti.
Supa de pui
Daca deja ai racit, supa de pui te poate ajuta sa lupti impotriva deshidratarii. Supa calda produce vapori care te pot ajuta sa tratezi o congestie nazala si sa-ti umidifice pasajul nazal. Supa de pui este excelenta pe timp de iarna. In ceea ce priveste puiul, acesta este o sursa excelenta de seleniu si de Vitamina E. Acestia din urma sunt niste antioxidanti care intaresc sistemul imunitar.
Condimentele
Condimente precum scortisoara, curcuma sau cuisoarele contin antioxidanti in cantitate mare. Acestia ajuta la ameliorarea functiei sistemului imunitar. Daca vrei sa alungi gripa atunci trebuie sa consumi cate o lingurita de condimente pe zi.