Iata cum poti scapa de raceala fara medicamente
Dupa ce am reusit sa pescuim o gripa sau o raceala, cu greu ne regasim tonusul obisnuit. In cele ce urmeaza, iti vom spune cum sa iti recapeti forma cat mai repede cu putinta si asta fara medicamente! 100% natural.
Intareste-ti flora intestinala
In mod obisnuit, flora intestinala contribuie la apararea organismului nostru, evitand colonizarea acestuia de catre ceea ce numesc medicii micro-organisme patogene (pe scurt, microbi). Dar, cand aceasta bariera este perturbata de catre atacurile unui virus gripal este primordial sa intaresti proprietatile florei intestinale prin surse microbiotice, deoarece de la instestine trebuie sa pornim in refacerea starii noastre de sanatate.
Evita consumul in exces de zaharuri rapide, amidon rafinat, grasimi saturate si carne. Opteaza mai degraba pentru zaharuri lente deoarece sunt bogate in probiotice, fibre solubile, care favorizeaza cresterea lactobacililor (bacteriile bune). Opteaza pentru amidon nerafinat si fibre vegetale. Unele din aceste fibre sunt interesante pentru dezvoltarea lactobacililor si a bifidobacteriilor. Acestea le putem gasi in special in usturoi, anghinare, praz, ceapa, rosii si banane.
Mizeaza pe micronutrienti
Toti micronutrientii (vitaminele, mineralele, acizii grasi esentiali) joaca un rol fundamental in buna functionare a celulelor. Si, dupa o infectie, Vitamina C si zincul sunt interesante deoarece contribuie la intarirea apararii organismului protejandu-l de stresul oxidativ generat pentru eliminarea agentilor straini. Zincul este de fapt un antioxidant care permite intarirea diferitelor bariere ale organimsului (intestinale, respiratorii).
Si fierul joaca un rol important in etapele raspunsului imunitar: aportul zilnic recomandat pentru un barbat este de 9mg. Pemtru o femeie, acesta este de 16mg. Nu uita de acizii grasi Omega 3 care ajuta la atenuarea inflamarii provocate de infectie. Ii vei gasi in special in uleiul de rapita, uleiul de nuci dar si in pestele gras (sardine, macrou, somon).
Nu uita de plante
Majoritatea persoanelor isi indreapta privirile spre echinacee pentru stimularea mecanismelor de aparare a imunitatii si pentru tratarea primelor semne de infectie de iarna. Nimeni nu se gandeste la coacaza a carei actiune anti-inflamatoare permite tratarea durerilor de gat, a tusei care insoteste adesea gripa sau raceala. Bea ceai de coacaze fara moderatie, de mai multe ori pe zi.
Nu ezita sa apelezi la plantele adaptogene, adica la plantele care cresc capacitatea corpului nostru de a se adapta la diferite situatii de stres, precum ginseng, rodiola, care reechilibreaza in mod eficient organismul.
Daca durerile de gat nu iti dau pace, atunci fa o gargara cu apa sarata si lamaie care te va scapa, cel putin temporar de dureri. Intr-un pahar mare cu apa pune o lingurita de sare. In momentul in care se dizolva complet, foloseste-o pentru gargara. Sa nu inghiti, iti vei irita stomacul.
O idee buna dar neplacuta din punct de vedere al mirosului ar fi supa de usturoi. Pentru asta, fierbe cativa catei de usturoi, piseaza si bea zilnic astfel de supa. Usturoiul este extrem de eficient in caz de viroza, are rol antiseptic si ajuta la desfundarea nasului.
Insa, unul din cele mai bune remedii naturale impotriva gripei si racelii este odihna.