Motive excelente de a adora bananele

Usor de mancat, banana te poate insoti de-a lungul intregii zile pentru a-ti proteja intestinele, pentru a-ti regla tensiunea arteriala, chiar sa te ajute sa dormi mai bine.

Banana este extrem de energetica

Conform unui studiu stiintific efectuat publicat in revista Plos One, banana furnizeaza o energie similara cu cea conferita de bauturile energetice cu un beneficiu in plus: confera o serie de nutrienti excelenti pentru sanatate. Banana are un loc privilegiat in cadrul alimentatiei sportivilor, protejandu-i pe acestia din urma de crampele musculare. Continutul bogat de potasiu ii ajuta pe sportivi sa se recupereze in urma unui efort intens mai ales cand este cald afara si o mare parte din acest mineral prin transpiratie.

Banana ne protejeaza intestinele

Banana este o sursa excelenta de prebiotice care permit hranirea si pastrarea in buna sanatate a probioticelor, bacterii instestinale care ne protejeaza de infectii. Consumul de prebiotice permite reglarea florei instestinale si ameliorarea digestiei.

Banana scade nivelul de colesterol si te ajuta sa slabesti

Banana este bogata in amidon rezistent. Acest amidon este considerat, din punct de vedere ditetetic, o forma de fibra alimentara, prezentand o multime de avantaje. Amidonul rezistent actioneaza la fel ca fibrele si are un efect benefic asupra lipidelor sanguine, permit cresterea fermentatiei instestinale, ameliorarea absorbtiei unor minerale si a glicemiei dar si scaderea nivelului de colesterol.

Corpul nostru digera amidonul rezistent atat de lent incat vei simti o senzatie de satietate pe o perioada mai lunga de timp. Banana este deci excelenta pentru apetit si confera rapid senzatia de satietate.

Banana te ajuta sa dormi mai bine

Bananele pot fi considerate drept un somnifer natural. Acestea contin triptofan. Acid aminat esential, triptofanul, asociat Vitaminei 6, permit sinteza serotoninei si a melatoninei. Drept urmare, bananele joaca un rol esential in procesul de adormire. Unii specialisti recomanda consumul de banane cu o ora inainte de culcare.

Banana mentine tensiunea arteriala in limite normale

Banana este recomandata in cazul in care suferi de tensiune arteriala ridicata, deoarece este bogata in potasiu, un mineral ce contribuie la scaderea presiunii sanguine.

O banana mare contine aproximativ 100 de calorii, ceea ce inseamna ca poate reprezenta o gustare sanatoasa intre mese. Daca vrei sa slabesti, iti recomandam sa consumi zilnic banane, deoarece un continut ridicat de fibre iti va conferi rapid senzatia de satietate. Si daca nu esti convinsa pe deplin de calitatile bananei, iti mai spunem ca acest fruct are puterea de a accelera metabolismul, gratie manganului, un microelement care favorizeaza arderea grasimilor.