De ce este bine sa faci sport iarna?

sportTermometrele afiseaza valori negative, se intuneca deja la orele 17:00, ceata ne da batai de cap…ciocolata te asteapta sa o degusti in fata televizorului…pe scurt, nu ai nici un chef sa faci sport in asemenea conditii! Cu toate acestea, motivele de a practica o activitate sportiva iarna sunt numeroase! Iata-le!

Sportul reduce tulburarile de somn

Primul motiv: ne obliga sa ne trezim dimineata mai devreme, pentru a face macar o jumatate de ora de sport inainte de a merge la munca, ceea ce implica o ora rezonabila de culcare. Pe scurt, un ritm sanatos.

Al doilea motiv: permite evacuarea tensiunilor acumulate pe timp de zi sau intr-o saptamana de lucru. Putem adormi fara sa apelam la somnifere.

Al treilea motiv: ne oboseste cu adevarat, ceea ce ne permite sa ne odihnim mai bine. Te scufunzi in bratele lui Morfeu pentru ca nu ai de ales!

Sportul combate depresia de sezon

Cate dintre noi nu suntem deprimate din cauza lipsei somnului? Cate dintre noi nu visam deja cu ochii deschisi la vacanta de vara? Practicand o activitate sportiva regulata, stimulezi productia de endorfine, faimosii hormoni ai fericirii care isi fac de cap in momentul cand vine frigul. Daca nu iti surade ideea de a face sport afara, alege o sala de gimnastica. Sportul te ajuta sa lupti in mod eficient impotriva afectiunilor specifice sezonului rece: migrene, dureri lombare si cervicale, stres, dureri de stomac, gripa, raceala.

Sportul te ajuta sa te pastrezi in forma

Sarbatorile de sfarsit de an, temperaturile scazute, stresul de la locul de munca, oboseala…deja cunosti pe de rost toate capcanele aduse de iarna impotriva siluetei tale. Pentru a atenua sindromul ʺmarmotei in hibernareʺ, ce poate fi mai bun decat sportul? Chiar daca nu iti schimbi alimentatia, vei arde o multime de calorii si iti vei intari masa musculara.

Sportul te ajuta sa lupti impotriva virusilor

Daca stai inchisa in casa, devii fragila! Cum se raceste vremea putin, cum racesti si tu! Cea mai buna modalitate de a evita imbolnavirea pe timp de iarna este practicarea unei activitati fizice in exterior. Astfel, corpul tau se va obisnui cu temperaturile scazute. Bine, asta nu inseamna ca trebuie sa stai sa suferi in frig. Temperaturile scazute fac muschii mai rigizi. Alege sa faci sport in zilele in care temperaturile nu scad sub 3 grade Celsius si echipeaza-te in mod corespunzator.

Sportul te ajuta sa renunti la excitanti

Cofeina, energizant, alcool, fumat: cauti toate modalitatile posibile si imposibile de a fi fresh in zilele in care ai foarte multa treaba. Facand o mica pauza pentru sport vei descoperi un put de energie incredibil si fara riscuri asupra sanatatii. Cercul vicios va fi inchis: sportul te va determina sa renunti definitiv la excitantii la care apelai de obicei pentru a-ti imbunatati performantele si te vei simti minunat cu noul stil de viata ales!

Drept urmare, nu mai ai nici un motiv sa hibernezi in aceasta iarna! Ti-am dat atatea motive pentru a face sport, incat e obligatoriu sa te apuci!