4 minerale care te ajuta sa slabesti

Pierderea in greutate se face nu numai datorita unui regim alimentar si a activitatii fizice. Aceasta poate fi si rezultatul unui ansamblu de reactii chimice. Aparitia acestor reactii este posibila datorita prezentei anumitor minerale care si-au dovedit eficienta in cazul pierderii in greutate. Aceste minerale sunt prezente in mod natural in corpul nostru insa este esential sa optam pentru unele alimente menite sa intareasca prezenta acestor minerale in corp. Pe langa faptul ca ne ajuta sa slabim, aceste minerale contribuie la prevenirea si combaterea unor afectiuni.

Cromul

Cromul este unul din cele mai importante minerale in procesul pierderii in greutate. Acesta contribuie la echilibrarea glicemiei si la reglarea fluctuatiilor nivelului de insulina din corp. In plus fata de aceasta actiune importanta, cromul joaca un rol important in stocarea hidratilor de carbon ceea ce reduce considerabil apetitul. Aceste actiuni stimuleaza pierderea in greutate, pot sa reduca riscul aparitiei diabetului. Cromul este prezent in unele alimente precum nucile, semintele, ouale, pestele, carnea de pasare slaba, cacao si legumele cu frunze verzi. Daca nu dispui de timpul necesar de a consuma aceste alimente, indreapta-ti atentia spre suplimentele alimentare, la fel de eficiente.

Zincul

Folosit adesea pentru combaterea gripei, zincul este un mineral care favorizeaza echilibrul hormonal in corp, actionand in special la nivelul testosteronului. Drept urmare, este un mineral indispensabil femeilor care se apropie cu pasi repezi de menopauza. O femeie aflata la menopauza produce mai putin estrogen si testosteron, ceea ce duce la o luare in greutate considerabila. Zincul regleaza si secretia de testosteron, contribuind la reglarea enzimelor. Zincul actioneaza si pe post de neurotransmitator, ajutand organismul sa comunice in mod potrivit.

Fierul

Fierul amelioreaza nu numai circulatia sanguina ci actioneaza si ca un adevarat stimulator de energie. Daca ai o carenta de fier, nu astepta pana se agraveaza situatia. Carenta de fier poate duce la incetinierea metabolismului. Fierul are proprietatea de a fi absorbit foarte bine, mai ales daca este oferi de alimentatie. Fierul este extrem de prezent in carnea rosie, in spanac, varza, oua si ciocolata neagra. Opteaza pentru suplimente din fier doar daca medicul iti recomanda acest lucru.

Potasiul

Potasiul este un mineral puternic pe care ar trebui sa il consumam fara probleme, mai ales ca are o contributie importanta in ceea ce priveste pierderea in greutate. Potasiul se regaseste in abudenta in iaurturi, seminte de chia, toate fructele si legumele, apa de cocos si fasole. Din cauza ca alimentele abunda in acest mineral, nu mai este nevoie de o suplimentare.