Alimente impotriva inflamatiei si durerii

Consumul acestor alimente va contribui in mod semnificativ la hranirea corpului tau, vor pune punct durerii si vor reduce in mod semnificativ inflamatiile.

Uleiul de masline

Cercetatorii de la Universitatea din Pennsylvania au constatat urmatorul lucru: un compus al uleiului de masline extra virgin, oleocantalul, inhiba inhiba enzimele responsabile de inflamatii, avand o actiune similara cu Ibuprofenul. Stropeste-te salatele cu putin ulei de masline extra virgin.

Ananasul

Bromelina, enzima continuta de acest fruct tropical care digera proteinele, are capacitatea de a reduce inflamatiile. Studiile arata ca la persoanele afectate gonartroza (artroza a genunchiului) consumul de ananas in mod regulat reduce in mod considerabil durerea.

Marul

Acest fruct extrem de popular contine un antioxidant anti-inflamatoriu cunoscut sub numele de chercetina. Cunosti si tu cu siguranta celebrul dicton: un mar pe zi tine doctorul departe.

Nuci si seminte

Alimentele bogate in triptofan, un acid aminat, diminueaza durerea in mai putin de o ora. Gama alimentelor care prezinta un nivel ridicat de triptofan este urmatoarea: nuci, arahide, alune, seminte de susan, seminte de floarea-soarelui, curcan, produse lactate, soia, fructe de mare, cereale integrale, orez, fasole si linte.

Spanac

Legumele cu frunze verzi printre care si spanacul, varza creata, varza chinezeasca (bok choy) contin carotenoide anti-inflamatorii. Carotenoidele sunt pigmentii responsabili de culoarea portocalie si verde ale legumelor si fructelor.

Ciocolata

Da, ai vazut bine. Ciocolata neagra contine o serie de compusi chimici care contribuie la reducerea inflamatiilor. Conform unui studiu vast efectuat in Italia, persoanele care consuma un patratel de ciocolata neagra odata la trei zile prezinta un risc de inflamatie mult mai redus decat cele care nu consuma deloc.

Orez brun

Orezul brun si celelalte cereale integrale contribuie la lupta impotriva durerilor provocate de sindromul colonului iritabil. Semintele integrale sunt o sursa excelenta de magneziu care reduce frecventa migrenelor facilitand relaxarea nervilor, a vaselor sanguine si muschilor. De altfel, conform unui studiu realizat la Universitatea Harvard, femeile care consuma orez brun in mod frecvent nu risca sa se ingrase.

Portocalele

Cercetatorii britanici care au analizat regimul alimentar a unui numar de 25 000 de persoane au ajuns la concluzia ca portocalele contin un principiu activ care reduce inflamatiile si durerile de articulatie.

Ciresele

Ciresele contin principii cunoscute sub numele de antocianine, acestea fiind cele care confera culoarea rosie a fructelor. Acestea sunt capabile sa reduca inflamatiile, avand o actiune similara aspirinei. Si capsunile si zmeura contin antocianine.

Usturoi si ceapa

Legumele cu bulb contin o multime de substante anti-inflamatorii precum si o serie de compusi sulfurati ce stimuleaza sistemul imunitar.