Ce masaj mi se potriveste?
Tailandez, chinezesc, indian sau californian, aceste tipuri de masaj sunt destinate sa te faca sa te simti cat mai bine si sa previna aparitia diferitelor afectiuni. Profita de timpul liber si profita de o sedinta de masaj. Oboseala, stres, insomnii, dureri de spate…alege masajul care ti se potriveste cel mai bine.
Masaj thailandez pentru a invinge oboseala
Cunoscut si sub numele de Nuad Bo Ram, acest tip de masaj isi are originea in medicina thailandeza. Extrem de ritmat, masajul thailandez se primeste de catre pacientul asezat pe o saltea si imbracat in kimono. Maseorul isi foloseste mainile, antebratele, chiar si genunchii si picioarele pentru o cat mai buna presiune. De evitat daca nu vrei sa iti auzi oasele pocnind. Beneficiile masajului thailandez: tonifiant, acest tip de masaj este ideal pentru reincarcarea bateriilor in caz de oboseala cronica. Acesta permite si stimularea apararii imunitare. Pe scurt, te incarca cu energie.
Masaj californian pentru evacuarea stresului
Un masaj relaxant prin excelenta. Corpul este gol in totalitate, acoperit de ulei. Timp de o ora, mainile maseorului nu parasesc corpul, facand miscari simetrice de-a lungul intregului corp. Cuvantul de ordine este fluiditate. Ideal pentru persoanele surmenate si tensionate. Masajul californian confera o veritabila senzatie de relaxare.
Masajul ayurvedic pentru a lupta impotriva insomniilor
Masajul ayurvedic isi are originea in medicina traditionala indiana. Exista mai multe variante, Abhayanga fiind cel mai practicat. Acest modelaj viguros din cap pana in picioare, pe baza de ulei de susan calmeaza in totalitate, elimina tensiunile musculare, restabileste fluxul venos si provoaca o senzatie de epuizare propice unui somn reparator. De aceea este mai bine sa fie practicat la sfarsitul unei zile.
Masajul chinezesc pentru tratarea durerilor de spate
Cunoscut sub numele de Tuina, acest tip de masaj este inca folosit in spitalele chinezesti. Toata munca maseorului consta in facilitarea circulatiei tale, adesea blocata de durerile de spate. Inainte de a incepe masajul propriu-zis, maseorul face un examen morfologic pentru a depista eventualele dezechilibre. Stiind ce puncte are de tratat, acesta trece mai apoi la masajul propriu-zis. Datorita acestui masaj, corpul va fi mai tonic, spatele va fi mai drept si ceafa va fi redresata.
Shiatsu
Tradus, Shiatsu inseamna ʺpresiunea degetelorʺ. Este o tehnica asemanatoare presopuncturii terapeutul folosindu-se de degete, de palme, de coate pentru a exercita presiune. Acest masaj ajuta la deblocarea fluxului de energie, circulatia sangelui este deblocata, drenajul limfatic la fel.
Majoritatea oamenilor, cand aud cuvantul masaj il pun in legatura cu durerile musculare. Dar masajul inseamna mai mult de atat. Masajul este indicat in cresterea fluxului de sange din musculatura, din fiecare celula din corp si din tesut. Masajul aduce oxigen si nutrienti in unele zone critice ale corpului. Masajul stimuleaza fluxul limfatic si imbunatateste functionarea sistemului imunitar, este o activitate extrem de placuta si relaxanta. S-a dovedit stiintific faptul ca masajul scade presiunea arteriala, atenueaza durerile de cap si amelioreaza flexibilitatea. O multime de beneficii, nu-i asa?Tu pe care il vei alege?