Cura de slabire cu struguri

struguri_negri_poza_poza_35683300Multe persoane incearca sa scape de kg avute in plus consumand fructe de sezon. Fiind toamna consider ca este bine de stiut faptul ca strugurii, si mai ales cei negri, ajuta mult in acest sens deoarece strugurii negri sunt surse excelente de vitamine (A, B1, B2, acid folic, C, E si K), mineral(calciu, fier, mangan, zinc si cupru). La toate acestea se adauga si o cantitate impresionanta de antioxidanti, substante care iti protejeaza organismul de radicalii liberi si previn boli grave, cum ar fi cancerul. De asemenea antioxidantii sunt utilizati in cosmetica pentru efectele detoxifiante asupra pielii. Eliminand stresul oxidativ, antioxidantii ajuta in protejarea ADN-ului si sunt considerati substante care prelungesc viata. Este foarte, foarte important sa cereti sfatul medicului inainte de a urma orice dieta.

Dieta cu struguri negri este contraindicata persoanelor cu hipertensiune, cu edeme sau cu afectiuni renale – tocmai pentru ca acestea au restrictie de lichide, iar strugurii sunt bogati in apa. De asemenea strugurii au efect detoxifiant si laxativ la nivelul colonului, dar nu orice are toleranta la aceste fructe. De aceea persoanele care sufera de colon iritabil sau care nu tolereaza strugurii nu pot urma aceasta dieta. Se recomanda prudenta persoanelor care sufera de diabet.

Si acum sa facem cunostinta cu doua tipuri de cura cu struguri negri.

1. In principiu, cura de forma lunga poate dura trei saptamani. In prima saptamana are loc procesul de adaptare a organismului la noul regim, iar in urmatoarele se produce efectul; de aceea, inceputul curei se face cu cantitati minime, care apoi sporesc zilnic pana la maximum 3-4 kg/zi. In ziua intai si a doua se consuma cate 300-500 g struguri; in zilele trei si patru se mareste doza la 600-700 g/zi. Doza zilnica se mareste in continuare cu 200-300 g zilnic, pana se atinge maximum de 4 kg. Se ramane la aceasta cantitate cel puţin o saptamana, dupa care se revine treptat la consumul initial. Inceperea curei cu cantitati prea mari sau prea mici, de regula, nu-si atinge scopul. In primul caz – pentru ca se pot produce deranjamente pe tractul digestiv, iar în cel de-al doilea ar necesita timp prea indelungat pentru adaptarea organismului.

2. Dieta cu struguri negri tine doar 6 zile, timp in care pierzi 4 kilograme din greutatea corporala.

In fiecare zi, sa consumi cate 1,5 kilograme de struguri. Imparte aceasta cantitate astfel incat sa o poti consuma pe durata intregii zile. Sa consumi cantitati aproximativ egale, astfel incat la o masa sa nu ti se adune o portie prea mare, pe care nu o poti termina. Revino treptat la alimentatia normala, pentru a nu declansa efectul Yo-Yo, cel vinovat de acumularea rápida a kg pierdute.