Cura de slabire Cambridge

Cura de slabire Cambridge a fost dezvoltat in anii ’70 de catre o echipa de medici condusa de Dr. Alan Howard, din cadrul Universitatii Cambdrige. A fost gandit ca o solutie rapida de slabit, bazata pe restrictia de calorii, dar care sa asigure totusi organismului nutrientii si vitaminele necesare unei functionari normale.

Variantele initiale ale dietei prevedeau un regim minim bazat pe 400 de calorii, 600 sau 800 de calorii. Din cauza numarului redus de calorii, aceasta metoda a fost privita initial cu scepticism de catre unii medici si nutritionisti, deoarece in acceptiunea acestora, un adult poate slabi normal si sanatos cu un meniu de minim 1200 de calorii pe zi. Actuala versiune a dietei a adaugat insa si planuri alimentare de 1200 sau de 1500 de calorii, dedicate in mod special mentinerii siluetei.Ceea ce trebuie lamurit inca de la inceput este ca aceasta metoda a fost conceputa pentru persoanele care au probleme reale de greutate, insa poate fi urmata pe termen scurt si de cele care vor sa dea jos cateva kilograme pentru a arata uimitor la un eveniment viitor.

Cura de slabire Cambridge:

Dieta hipocalorica

Pasul 1 – Este faza de inceput, recomandata in special persoanelor care doresc sa scada foarte mult in greutate.Este alcatuita din doua faze:

Singura Sursa – durata minima este de o saptamana si cea maxima de 12 saptamani. In aceasta perioada se vor consuma zilnic intre 415 si 554 de calorii, furnizate strict de meniul special Cambridge. Acesta presupune consumul a 3 – 4 pliculete de supa si shake pe zi.

Singura Sursa Plus – perioada recomandata pentru urmarea acestui pas variaza intre o saptamana si 12 saptamani, iar numarul de calorii furnizate organismului zilnic este de 615 calorii. Se vor consuma trei plicuri pe zi si o masa de 200 de calorii sau patru plicuri pe zi si 200 de mililitri de lapte degresat.

Dieta moderat hipocalorica

Pasul 2 – Dieta de 810 calorii – se tine minim o saptamana si se pot consuma trei plicuri pe zi si alimente bogate in proteine, lapte degresat si legume.

Pasul 3 – Dieta de 1000 de calorii – se urmeaza minim doua saptamani, timp in care sunt permise doua plicuri Cambridge pe zi, lapte degresat, mic dejun si salate la pranz si cina.

Dieta non-hipocalorica

Pasul 4 – Dieta de 1200 de calorii – sunt necesare minim doua saptamani pentru a obtine rezultate, timp in care se vor consuma doua plicuri pe zi, lapte degresat, iar pentru mesele principale ale zile, poti primi recomandari si retete speciale delicioase din partea consultantului.

Pasul 5 – Dieta de 1500 de calorii – perioada de timp minima este tot de doua saptamani, insa se consuma un plic pe zi si pe langa mic dejun, pranz si cina, este permisa si o gustare.

Pasul 6 – Dieta de 1500+ – ultima etapa a dietei este dedicata in mod special mentinerii noii siluete obtinute si poate fi urmata pe o perioada nedeterminata de timp. In aceasta faza, cel mai mult cantareste dorinta ta de a-ti mentine rezultatele obtinute si mai ales, vointa cu care te inarmezi pentru a-ti schimba definitiv stilul de alimentatie. Ramane la alegerea ta ce produs Cambridge vrei sa consumi pe zi, insa pentru celelalte mese ale zilei trebuie sa te gandesti la meniuri variate, insa sanatoase.