9 trucuri anti foame pentru cele gurmande

Sarbatorile de sfarsit de an sosesc si odata cu ele si efervescenta pregatirilor. Este insa si ocazia potrivita de a fi mai atenta la silueta, la forma si sa nu cedezi tuturor meniurilor gurmande de Craciun. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta.

trucuriDaca esti o gurmanda, ideea mesei de Craciun poate te face sa salivezi deja. Pentru a nu te arunca insa asupra primelor delicii care ti se pun in fata descopera sfaturile noastre. Nu ezita atunci cand vine vorba sa le adopti.

Fixeaza-ti unele provocari. Iata un mic truc- ia-ti o pereche de pantaloni sau o haina cu o marime mai mica si sa iti fixezi urmatorul obiectiv- sa intri in ele intr-o luna. Acest obiectiv iti va permite sa rezisti tutuor meniurilor si sa nu rontai tot timpul intre mese. Vei reusi astfel sa te tii de un anumit regim.

Mizeaza pe unele alimente sanatoase. Unele din femei pot gasi un echilibru intre practicarea unei activitati fizice si o alimentatie potrivita care este buna pentru organism, pentru starea de sanatate in general. Pentru a nu da iama deci in toate felurile de mancare trebuie sa iti repeti mereu ca iti faci un bine organismului evitand sa rontai din toate.

Gandeste-te inainte de toate la sanatatea ta. Inca o data sanatatea este argumentul suprem. Si este unul chiar pertinent, deoarece o data cu inaintarea in varsta kilogramele in plus pot avea un efect nefast. Alimentatia, exercitiile fizice si somnul regulat te ajuta sa te mentii in forma si sa si sa ai o frumusete perfecta.

Fa cat mai mult sport. Nimic nu se compara cu o activitate fizica pentru a slabi si pentru a te mentine in forma, dar si sa mentii un bun raport greutate – sanatate. Dar atentie insa. Chiar trebuie sa te tii de activitatea fizica si sa ai un real ritm sportiv pentru cele mai bune rezultate.

Lucreaza dupa un program bine stabilit. Numerosi nutritionisti propun un program pentru slabire care este adaptat nevoilor celui care il urmeaza. Urmat cu regularitate si respectat cu strictete, iti vei pierde incet incet pofta de a manca un hamburger.

Trebuie sa privilegiezi imaginea pe care o ai despre tine. Trebuie sa te gasesti cea mai frumoasa, cea mai slaba, atragatoare si plina de vitalitate. In asa fel nu vei mai ceda tentatiilor. De ce? Deoarece o buna parere despre sine este un bun motor pentru a avea grija de tine si pentru a te simti cel mai bine in pielea ta.

Compara-te cu cei din jur. Iata o alta sursa buna de motivatie. Pentru asta ete de ajuns daca te uiti la evolutia unui star sau a unei prietene. Arata bine dar se poate ingrasa foarte usor daca ia o masa mai copioasa. Deci obiectivul tau va trebui sa fie  sa nu te lasi corupta de unele proaste obiceiuri alimentare.

Compara-te si cu tine. Trebuie sa afisezi undeva o poza cu tine in care arati foarte bine. Daca constati unele schimbari trebuie sa revii la o alimentatie cat mai sanatoasa.

Mananca ciocolata neagra. Iti poti acorda unele placeri cu conditia sa nu exagerezi insa.