7 alimente de privilegiat pentru o piele frumoasa

Te-ai saturat ca in fiecare dimineata si seara sa te tot ungi cu tot felul de creme si lotiuni de tot felul pentru a obtine o piele sanatoasa? Stiai ca poti opta pentru niste solutii naturale prin intermediul unei alimentatii adaptate?alimente

Pestii grasi, cum ar fi somonul si tonul. Mancand peste ii vei furniza corpului biotina, o Vitamina B care printre numeroasele sale functii o are si pe cea de a produce niste acizi grasi si pe cea de a metaboliza amino-acizii. O carenta in biotina poate duce la o piele care se descuameaza. Si nu este un lucru foarte sexy. Un motiv in plus pentru a consuma si sashimi la pranz.

Semintele de chia. Chia este o planta erbacee ale carei seminte sunt folosite de secole datorita virtutilor lor medicinale si nutritive. Semintele si nucile de chia sunt bogate in acizi grasi, aproape la fel de mult ca si unele tipuri de carne sau pesti grasi. Acizii Omega 3 sunt nise acizi grasi care ajuta membranele si celulele sa se mentina intr-o stare cat mai buna si protejeaza in acelasi timp pielea, furnizandu-i o buna hidratare.

Cartofii dulci. O alimentatie bogata  si echilibrata permite corpului sa pastreze pielea si celulele suficient de hidratate. Optand pentru unele alimente colorate cum ar fi unele fructe si legume, bogate in Vitamina A – cartoful dulce, dar si morcovii sau spanacul, iti vei imbunatati aspectul general al al pielii si vei putea atenua in special roseata.

Migdalele. Pline de vitamina E, migdalele te pot ajuta sa iti mentii pielea intr-o stare buna de sanatate. Vitamina E este cea care protejeaza pielea de efectele nefaste ale soarelui. Trebuie sa stii ca migdalele nu vor inlocui o buna crema cu un factor de protectie ridicat dar pot ajuta piela sa reactioneze mai bine dupa o expunere la razele UV.

Semintele de Floarea- soarelui. Aceste mici seminte sunt o sursa excelenta de Vitamina E. Ajuta si ele la protejarea pielii impotriva efectelor nefaste ale radicalilor liberi. Acestia daca sunt prezenti in exces pot distruge celulele corpului, mai ales cele ale pielii.

Glucidele complexe. Alimentele care sunt transformate si faina alba pot duce la cresterea riscului unor inflamatii si pot sta deci la originea aparitiei unor cosuri. Trebuie sa inlocuiesti deci orezul si pastele cu glucide complexe, cum ar fi orzul, quinoa, fasolea si zaharul brun, alimente care sunt cu un indice glicemic mult mai scazut.

Sucul de portocale. Sucul de portocale furnizeaza nu numai un lichid necesar pentru hidratare dar si Vitamina C care functioneaza ca si un antioxidant pentru a proteja pielea si alte celule de efectele nefaste cauzate de radicalii liberi. Vitamina C este si cea care contribuie la producerea de colagen care este principala proteina de structura din organism.

Alte alimente de consumat. Rosia si derivatele ei, cum ar fi sucul de rosii sau bulionul pot contribui si ele la ingrijirea pielii, in special a acneii. Ceaiul verde este si el la fel de potrivit.