Uleiurile esentiale sunt benefice pentru organism

ulei_migdaleCorpul uman simte nevoia unei întrețineri adecvate. Pe lângă odihnă, curatare și alte lucruri, el trebuie hidratat, îngrijit cu foarte multă atenție. Pe lângă cremele de corp, uleiurile sunt o soluție extrem la îndemână. Iată câteva dintre acestea:

Uleiul de ricin este antioxidant și antiinflamator, fiind bogat în acizi grași nesaturați. Fiind un puternic întăritor al sistemului imunitar, el tratează afecțiuni grele, de genul: parkinson, scleroză multiplă, căderea părului sau artroza. Uleiul de ricin este benefic pentru organismul uman dacă este folosit cu moderaţie iar intern la recomandarea medicului.  De asemenea, uleiul de ricin este util şi pentru infecţii cu ciuperci, constipaţie, probleme gastrointestinale, dereglări menstruale, migrene, acnee, arsuri solare sau inflamaţii. Probleme ale pielii – uleiul de ricin contine acid ricinoleic, care are efect antiinflamator asupra pielii. Poate fi folosit in cazul taieturilor minore, arsurilor solare si previne aparitia unor boli de piele cum ar fi acneea sau eczemele. Un alt avantaj este ca uleiul de ricin este un emolient natural care stimuleaza productia de colagen si elastina care contribuie la hidratarea si mentinerea umiditatii pielii.

Astfel are un rol important in tratamentul ridurilor, repararea si intinerirea pielii, contribuind la mentinerea aspectului neted al acesteia. Aplicat in mod regulat, uleiul de ricin ajuta la diminuarea cearcanelor de sub ochi.

Cu exceptia acestor beneficii, uleiul de ricin trateaza infectiile fungice, problemele gstrointestinale, migrenele, tulburarile menstruale si piciorul de atlet. Îl puteți folosi cu succes în ședințele de masaj.

Uleiul de migdale este extrem de bogat în vitamina E, minerale, cum ar fi: magneziu, potasiu, zinc şi fier, calciu, vitamina D si au un nivel ridicat de grasimi şi  fibre. Este un puternic hidratant datorită datorită acidului linoleic şi acizilor graşi pe care îi conţine. Pielea mâinilor, zona ochilor și călcâiele sunt zone ale corpului care beneficiază din plin de efectele benefice ale acestui ulei. În tratamentul căderii părului, uleiul de migdale este un adevărat aliat dacă îl folosiți de două ori pe săptămână, seara înainte de culcare. Cum? Se va masa scalpul usor cu cateva picaturi de ulei de migdale, cu miscari circulare scurte. Uleiul de migdale adauga stralucire parului si sustine sanatate acestuia.

Uleiul de lavandă are un conținut chimic foarte complex, datorită faptului că planta de lavandă are în compoziție limonene și linalool. Are multiple propietăți ce îl recomandă ca un ajutor de mare nădejde. Dintre acestea amintim: cicatrizant, regenerator și calmant cutanat, insecticid,

sedativ şi liniştitor, antiseptic, antidepresiv, parfumant. Având atâtea propietăți și spectrul de vindecare este extrem de larg. Să ne oprim asupra câtorva boli ce pot fi tratate: infecţii cutanate, acnee, eczeme, psoriazis, prurit, alinarea tensiunii, depresiei, în stări de panică, anxietate, stări de letargie, depresie, dureri reumatismale, lumbago, crampe, insomnii.