Ciocolata este buna pentru sanatate!

Ciocolata contine o componenta majora de lipide si prin urmare este ridicata in calorii. Cu toate acestea, un studiu de nutritionisti, au aratat ca din cauza compozitiei lipidelor, atunci cand este consumata, poate reduce nivelul de colesterol din sange cu 10%.

Polifenolii derivati din boabele de cacao, sunt prezente in ciocolata si este un atioxidant unic.

Mai mult decat atat, ciocolata este considerata ca un excelent agent de mineralizare, datorita continutului mare de fier, magneziu, fosfor, potasiu si calciu. Procentul de fier este chiar mai mare in ciocolata, decat in carne rosie sau oua.

– Cacao contine magneziu gasit in orice substanta alimentara si joaca un rol indispensabil in dezvoltarea functiilor celulare.

– Calciu, important pentru oase si tesutul muscular, il puteti gasi in ciocolata cu lapte.

– Prezenta fosforului in ciocolata.

– Continut scazut de sodiu in ciocolata, combinate cu potasiu, este de o importanta deosebita atunci cand apar problemele de lupta cu retentia de lichide, celulita si chiar boli, cum ar fi hipertensiunea arteriala.

O alta componenta importanta in cacao, mai ales din punct de vedere estetic cosmetic, este teobromina, o substanta grup metilxantine (care, de asemenea, face parte din cofeina), care are efecte excelente energizante.

In plus, utilizarea untului de cacao este folosit, in special pentru protejarea buzelor. Acesta este, de asemenea este utilizat ca o emulsie pentru fata si corp, datorita proprietatilor emoliente.