Bijuterii dentare

O bijuterie dentara eleganta si discreta reprezinta accesoriul ideal pentru un zambet stralucitor. Realizate din aur alb sau galben, platina sau argint, rubin, safir, diamant sau cristale Swarovski, bijuteriile dentare vor conferi zambetului tau un aspect cat se poate de rafinat. In plus, bijuteriile dentare desavarsesc o dantura armonioasa si frumoasa.

Bijuteriile dentare din cristale pretioase sau semi-pretioase se aplica cu ajutorul unor tehnici adezive speciale pe dintele pacientei. Procedura de aplicare a bijuteriei dentare este una simpla, nedureroasa, neinvaziva. Bjiuteria dentara poate fi scoasa extrem de usor oricand se doreste acest lucru, fara sa lase vreo urma pe dinte. Adezivul cu ajutorul caruia se lipeste bijuteria dentara se numeste bonding. Acest tip de adezvi nu afecteaza in niciun fel structura dintelui tau.

Procedura de aplicare a bijuteriei dentare nu necesita anestezie, este nedureroasa. O astfel de procedura nu dureaza mai mult de 15-20 de minute.

Bijuteria dentara afecteaza dintele?

Nu, in niciun fel. Pe parcursul acestei proceduri nu este nevoie sa se intervina cu freza, tehnica, materialele folosite pentru aplicarea bijuteriei dentare sunt neinvazive, ultramoderne, acestea nu vor lasa absolut nicio urma pe dintele tau. Se poate renunta oricand la aceasta bijuterie, fara ca sanatatea dintelui pe care a fost aplicata bijuteria sa fie compromisa.

Trebuie sa stii ca bijuteria dentara se va aplica doar pe o dantura perfect sanatoasa. Inainte de aplicare, medicul stomatolog va face un control pentru a se asigura ca dintele pe care urmeaza sa fie aplicata bijuteria nu este afectat, deteriorat si ca acesta va permite aplicarea unei bijuterii dentare. Urmeaza o igienizare dentara completa ce are drept scop inalturarea placii bacteriane si a resturilor de mancare cu ajutorul unui periaj profesional.

Pe dintele care a fost ales pentru aplicarea bijuteriei dentare se va aplica un gel demineralizant. Acest gel va favoriza alaturarea cu materialul de lipit. Apoi, medicul stomatolog aplica un adeziv special pe bijuterie si va plasa bijuteria dentara pe locul ales. Adezivul va fixa bijuteria pe dinte cu ajutorul fotopolimerizarii acestuia cu lampa stomatologica.

Ce presupune ingrijirea dintelui pe care am aplicat bijuteria dentara?

Purtarea unei bijuterii dentare nu incomodeaza in niciun fel periajul normal al dintilor, folosirea atei dentare sau a gumei de mestecat. Iti recomandam mentinerea unei bune igiene orale, in special in zona in care a fost aplicata bijuteria dentara. Purtarea unei astfel de bijuterii favorizeaza retentia placii bacteriene care duce intr-un final la depunerea de tartru, aparitia cariilor sau dezlipirea bijuterii dentare.

Atentie la consumul alimentelor dure deoarece si acestea pot duce la accidente nedorite. Daca igiena orala este una corespunzatoare, atunci bijuteria dentara poate rezista in jur de 2-3 ani, fara probleme. Medicul stomatolog care va aplica bijuteria iti va oferi toate recomandarile de care ai nevoie pentru a-ti intretine bijuteria dentara si pentru a te bucura de zambetul tau stralucitor cat mai mult timp cu putinta.

Va recomandam clinica Dental Place Floreasca, specializata in servicii de aplicare bijuterii dentare.