Dieta Mayo sau cum sa inveti sa slabesti

Sa slabesti este o dorinta pe care ai face orice sa o indeplinesti cat mai repede. Partea mai putin buna la curele de slabite este efectul yo-yo adica dai jos 3 kg si pui 5 inapoi. Efectul yo-yo apare cand slabesti brusc, cand ti diete fara cap si te infometezi in loc sa adopti un regim care sa devina un stil de viata sanatos. O dieta aparuta in anii 80  care poate fi un regim sanatos de viata si care nu are ca si consecinta efectul yo-yo este dieta Mayo.

Nu poti slabi dintr-odata 10 kg fara a tine cont de un pas important: detoxifierea. Dieta Mayo ajuta la eliminarea kilogramelor nedorite dar si pe detoxifierea organismului iar in timp inveti sa ai un stil de viata sanatos.

Dieta mayo contine alimente sanatoase pe care le poti consuma oricand adoptand un regim sanatos de viata. Astfel zi de zi poti consuma:

4 portii de legume (pot fi fierte la abur sau proaspete, sub forma de salate cu cantitatile de ulei permise in cadrul dietei);

  • 3 portii de fructe (care se vor consuma intre mese);
  • 4 portii de carbohidrati sanatosi (poti manca cereale integrale, orez nedecorticat si );
  • 3 portii de proteine (aici intra carne slaba si lactate degresate)
  • 3 portii de grasimi sanatoasa (ulei de masline, nuci, migdale, fistic)

Ceea ce te invata dieta Mayo este sa : ai 3 mese regulate pe zi , sa  mananci zi de zi un mic dejun hranitor care iti va da energie zi de zi , vei elimina zahariul din nutritie  si micile gutari care erau otravuri perfecte vor fi inlocuite cu alimente sanatoase ( nuci, migdale, fistic).

Principiile dietei mayo sunt principii de viata sanatoasa pe care le poti adopta oricand si pot intra ca obiceiuri alimentare. Pentru o viata sanatoasa poti alege dieta mayo.