Machiajul de zi

machiaj de ziMachiajul de zi poate fi destul de usor de realizat, daca tii cont de anumite reguli si mai ales daca stii si unele mici trucuri valoroase.

Iata cum sa obtii un machiaj tineresc si de lunga durata:
– asigura-te in primul rand ca fata ta este curata
– aplica pe fata un fond de ten moale, subtire, si agita recipientul inainte de a aplica.

Foloseste fonduri de ten cu textura satinata, numai bune pentru un machiaj usor, de zi. Acestea odata aplicate se transforma intr-o pulbere fina care acopera imperfectiunile pielii fara a inchide porii si au de obicei si factor de protectie solara.

– daca e nevoie corecteaza imperfectiunile tenului cu un creion corector sau anticearcan.
– sub pometii obrajilor pentru a ii sculpta aplica fie pudra fie fond de ten intr-o nuanta putin mai inchisa decat culoarea pielii tale, dar ai grija sa se asorteze nuanta naturala a pielii tale.

– daca ai ochii umflati foloseste creionul dermatograf si traseaza o linie fina la baza genelor superioare. Daca ai ochii prea apropiati penseaza mai mult partea dinspre nas a sprancenelor, dar nu exagera. Apoi aplica un fard de pleoape deschis la culoare (alb, bej), in coltul interior al ochiului. Daca, dimpotriva, ochii tai sint prea departati , lasa sprancenele sa creasca cat mai aproape de radacina nasului, astfel se creeaza impresia de apropiere si a ochilor.

– fardul de pleoape trebuie sa fie in aceeasi nuanta cu imbarcamintea ta din acea zi si cu fardul de obraz folosit. Nu iti incarca pleoapele, e de ajuns sa trasezi un contur al pleoapei superioare, cu o nuanta mai inchisa, apoi sa cu un buretel sa intinzi fardul intr-o nuanta mai deschisa, pe intreaga pleoapa. Cele mai potrivite culori pentru machiajul de zi sunt cele pastelate, tonuri de roz, bej, lila, bleu, “cafea cu lapte”.
– inainte de a aplica mascara, nu uita de clestisorul de intors genele. Intoarce genele intai si abia apoi aplica mascara, altfel genele risca sa se rupa.

– in final, a venit si randul buzelor, pe care daca vrei sa le pui in valoare e bine sa stii anumite lucruri: glossul creeaza efectul de buze senzuale, poate fi aplicat si simplu, dar si peste un strat de ruj. Buzele subtiri e bine sa nu fie rujate in culori inchise ci in culori pastelate, nuante deschise, luminoase. Daca buzele tale sunt mai pline si vrei sa le “subtiezi” traseaza cu un creion de buze conturul in interior buzelor. Pudreaza apoi putin si repeta procedura, dupa care poti da cu ruj. Ai grija si nu folosi un creion de nuanta vizibil mai inchisa decat rujul.