Masca cu miere Manuka pentru cosuri si puncte negre
Formele usoare de acnee pot fi tratate cu ajutorul mierii Manuka, care este un bun antibacterian. Masca cu miere Manuka foloseste continutul sau de pH acid si peroxid de hidrogen pentru prevenirea dezvoltarii bacteriilor.
De asemenea, datorita continutului ridicat de zahar, porii se curata de infectii si de fluide. In plus, accelereaza procesul de vindecare a petelor.
Mierea de manuka, cunoscuta si sub denumirea de „miere vindecatoare”, este produsa in stupi liberi, de albinele care culeg nectarul din florile arborelui manuka (Leptospermum Scoparium). Acesta creste in special in regiunea East Cape din North Island, Noua Zeelanda. Mierea de manuka este unul dintre putinele soiuri de miere aprobate pentru uz terapeutic. Populatia Maori (populatia autohtona din Noua Zeelanda) era o mare sustinatoare a folosirii plantelor locale pentru hrana si pentru combaterea multor boli care le afectau comunitatile. In cultura tribala straveche, cunoasterea plantelor medicinale era detinuta exclusiv de Tohunga (doctor Maori), in zilele noastre insa, cunostintele se transmit din generatie in generatie de catre batranii triburilor, astfel incat se continua folosirea acestor remedii traditionale.
Are proprietati speciale de vindecare
Arborele manuka este important in medicina populara traditionala Maori de veacuri intregi si este recunoscut ca planta cu proprietati speciale de vindecare. Infuziile cu frunze de manuka sunt folosite ca ceaiuri aromate pentru tratarea febrei, racelii si ca diuretic. Preparatele facute din coaja arborelui manuka sunt considerate sedative, iar frunzele strivite sunt folosite pentru a produce un ulei antiseptic; fiertura din coaja este folosita pentru gargara si pentru spalarea ochilor, in cazul durerilor de ochi; crusta semintei de manuka este folosita uneori pentru pansarea ranilor. Mierea de manuka are culoare bruna, aroma distincta, puternica si miros caracteristic, de planta lemnoasa.
Mierea de manuka este unul dintre putinele soiuri de miere aprobate pentru uz terapeutic
Datorita proprietatilor ei remarcabile, mierea de manuka este un ingredient puternic si eficient al produselor de ingrijire a pielii; vindeca, reface si hidrateaza pielea uscata, crapata si deteriorata, intensificand regenerarea naturala a celulelor si imbunatatindu-i tonusul, dandu-i un aspect mai tanar si mai moale. De asemenea, mierea de manuka hraneste si revitalizeaza scalpul si ajuta la mentinerea aspectului sanatos al parului.
Aplica miere Manuka, intr-un strat gros, pe zonele afectate de cosuri si puncte negre. Poti adauga si alte ingrediente – aloe vera, ulei de arbore de ceai, scortisoara sau mere.
Alternativ puteti incerca masca cu miere Manuka si polen. Concret, se amesteca 2 linguri de miere de Manuka cu o lingurita de scortisoara proaspat macinata si o lingurita de polen macinat. Se va curata foarte bine tenul inainte de a aplica masca. Nu va spalati cu apa si sapun caci veti usca si mai mult pielea, iar tenul va secreta mai mult sebum, fapt care va inrautati eruptia acneica.
Se aplica masca pe tenul curatat si se lasa sa actioneze timp de o ora. Se va spala fata cu ceai caldut de galbenele si se va usca prin tamponare cu un servet de hartie. Este indicat sa va aplicati aceasta masca seara, inainte de culcare, iar dupa indepartarea mastii sa nu mai aplicati niciun produs cosmetic, lasand pielea sa “respire” pana dimineata. Acest tratament naturist se poate utiliza de doua ori pe saptamana. Dupa 4-5 aplicari veti constata ca pielea dumneavoastra este mai curata, mai hidratata, iar cicatricile lasate de acnee se vor mai estompa.