Pizza este micul dejun inteligent?

Un nou studiu susține că pizza este o alegere mai bună pentru micul dejun decât cerealele, însă experții în nutriție decriptează această afitmatie. Analizăm argumentele fiecărei părți. A fost auzită recomandarea : „în toată lumea: este mai bine să mâncați pizza la micul dejun!Poți fi surprins să afli că o felie medie de pizza și un bol de cereale cu lapte integral conțin aproape aceeași cantitate de calorii”, a declarat Chelsey Amer, MS, RDN, CDN, pentru The Daily Meal. Cu toate acestea, pizza are un aport de proteine ​​mult mai mare, care vă va menține plin și va stimula sațietatea pe parcursul întregii dimineți. Proclamația pizza a fost întâmpinată cu multe aplauze din partea scepticilor pentru cereale – și multe articole ale experților în nutriție declarând ampla afirmație a declarației. “Dacă mănânci o pizza proaspătă, felie subțire, cu roșii proaspete și o presărat de brânză, poate fi o masă oarecum hrănitoare cu carbohidrați și proteine“, a spus Natalie Rizzo, MS, RD, de Nutrition à la Natalie. Healthline. „Dar dacă mănânci două felii uriașe din New York, care sunt acoperite cu brânză și ulei, este probabil peste 600 de calorii și destul de bogat în grăsimi saturate.” Amer a luat decizia ei, comparând felia medie de pizza cu micul dejun iconic al țării : un bol de fulgi de porumb îndulciți în lapte nonfat. „O felie de pizza conține mai multă grăsime și mult mai puțin zahăr decât majoritatea cerealelor reci, așa că nu veți experimenta un aport rapid de zahăr”, a spus Amer. Într-adevăr, o analiză din 2014 a Grupului de lucru pentru mediu a concluzionat că majoritatea opțiunilor de cereale din magazinul alimentar sunt acoperite cu atât de mult zahăr, încât nu sunt suficient de sănătoase pentru a le consuma zilnic. Analiza a spus că unele cereale au atât de mult zahăr încât „cineva care mănâncă o porție medie a cerealelor unui copil tipic ar consuma mai mult de 10 kilograme de zahăr pe an doar din acea sursă”. De asemenea, analiza a spus că 34% din caloriile din cerealele copiilor provin numai din zahăr. Din 1.556 de cereale pe care le-a studiat grupul, porțiile individuale de 40 din cereale au depășit 60% din cantitatea zilnică de zahăr sugerată de organizațiile de sănătate de frunte. Acesta, spune Amer, este un motiv suficient pentru a te uita în altă parte pentru masa ta de dimineață. Orice urmă de hiperbole despre declararea pizza mai sănătoasă decât cerealele deoparte, afirmația ei sugerează o întrebare importantă: Există ceva sănătos în legătură cu cerealele?