Masti pentru ten cu argila

masca argilaArgila se poate folosi ca suport in mastile pentru ten cu fructe reusind sa ne intretinem tenul usor si eficient acasa. Pentru a avea un ten curat si sanatos trebuie aplicata macar o data pe saptamana masca cu fructe pe suport de argila si veti avea un ten stralucitor si catifelat.

Va prezentam urmatoarele masti pentru ten cu argila:

MASCA PENTRU TEN ACNEIC

Omogenizati o lingura de argila cu o lingurita de fulgi de ovaz si o lingurita de infuzie (la un pahar cu apa fierbinte o lingurita de frunze de brusture si o lingurita de trei frati patati). Se lasa sa actioneze circa 20 de minute dapa carea se indeparteaza prin clatire folosind restul de infuzie. La sfarsit se aplica o crema hidratanta.

MASCA NUTRITIVA PENTRU TEN SENSIBIL

Se poate obtine foarte usor amestecand un mar ras cu un pliculet de argila si cu o lingurita de miere de albine. Se omogenizeaza iar pasta obtinuta se intinde pe piele. Se va lasa sa actioneze 25-30 de minute, dupa care se va indeparta cu grija prin clatire cu apa calduta.

TENUL DESHIDRATAT REACTIONEAZA FOARTE BINE LA MASCA CU STRUGURI.

Cand se aplica masca pe baza de argila este recomandat sa aveti o bucata de tifon decupata dupa forma fetei pe care o veti umezi si pe care o veti aplica peste masca, pastrandu-i umiditatea.

PENTRU ESTOMPAREA CEARCANELOR

Este recomandata masca pentru ten cu argila omogenizata cu suc de castraveti. O data pe saptamana este recomandata o baie de abur de ceai de musetel dupa care se va aplica masca din argila si suc de castraveti. Se lasa sa actioneze 25 de minute dupa care se indeparteaza cu apa calduta.