Semnele alarmante ale stresului

In perioade de stres, corpul ne transmite o serie de semnale. Insa trebuie sa stii sa le detectezi. Cu ajutorul nostru speram sa poti face cat mai usor acest lucru. Iata-le.

Dureri de stomac

Colonul este conectat la creier datorita nervilor. Ceea ce explica faptul ca, atunci cand suntem nervosi sau anxiosi putem simti unele dureri de stomac, crampe sau chiar diaree. Ce poti face in acest caz? Exercitii fizice. O simpla plimbare poate fi de un real ajutor. Includerea fibrelor in regimul alimentar le va permite intestinelor tale sa lucreze mai eficient.

Raceli dese

In momentul in care suntem stresati, sistemul nostru imunitar slabeste. Conform unui studiu american realizat la Universitatea Carnegie-Mellon, persoanele stresate prezinta un risc dublu de a raci fata de persoanele care nu sunt stresate. Ce poti face in acest sens? Creeaza-ti o rutina sociala anti-stres. De exemplu, poti iesi la plimbare dupa cina sau sa iesi de cel putin doua ori pe luna cu prietenele in oras.

Menstruatia neregulata

Conform expertilor, stresul poate afecta hipotalamusul, o parte a creierului responsabila cu controlul hormonilor si cu menstruatia. Stresul poate provoca chiar oprirea menstruatiei pe o perioada determinata. Ce poti face in acest sens? Inscrie-te la un curs de Yoga. Yoga iti permite sa te relaxezi si exercitiile de respiratie sunt excelente impotriva stresului.

Palpitatii

In momentul in care apar palpitatiile, inima bate cu putere, ai senzatia ca iti sare din piept. Ce poti face in acest caz? Extercitii menite sa stimuleze si sa relaxeze fiecare muschi in parte. Yoga sau Tai Chi pot fi extrem de utile in acest sens.

Luarea in greutate

Stresul te impinge adesea sa mananci alimente calorice si grase. Ce poti face in acest caz? Nu sari peste cele trei mese principale. Daca esti stresata si nu ai timp sa te asezi pentru cateva minute pentru a lua masa, du cu tine la serviciu alimente mai sanatoase precum bananele, nucile, iaurtul sau batoanele de cereale.

Acnee

Acnea apare adesea in perioade de stres. Corpul produce mai multi hormoni androgini care stimuleza glandele uleioase ale pielii. In ultimii 15 ani, din ce in ce mai multe femei aflate la varsta adulta sufera de acnee. Ce pti face in acest caz? Foloseste produse de curatare non-comedogene si produse concepute special pentru pielea cu tendinta acneica.

Dureri de cap

In perioade de stres, aceste dureri de cap apar in momentul in care muschii gatului si ai capului sunt prea incordati. Ce poti face in acest caz? In primul rand, trebuie sa consulti un medic pentru a te asigura ca nu este vorba de ceva mai grav. Daca banuiesti ca durerea de cap a fost provocata de stres, atunci incearca, pe cat posibil sa il eviti.