Super alimente de incercat in 2014
Unele alimente, chiar daca sunt excelente pentru sanatate, sunt inca necunoscute de multa lume. Iata ce alimente ar fi bine sa introduci in meniul tau in noul an 2014!
Fasolea Hazuki
Originara din China de Nord si cultivata in mai multe tari asiatice, fasolea hazuki este o fasole rosie recunoscuta a fi extrem de bogata in antioxidanti. Bogata in glucide, proteine vegetale si fibre, fasolea hazuki permite diminuarea colesterolului rau din sange. Bogata in potasiu, aceasta leguminoasa poate diminua si presiunea arteriala. Continutul sau bogat de zinc permite in egala masura si controlarea nivelului de zahar din sange.
Usturoiul negru
Ai auzit de usturoiul negru? Acesta contine de doua ori mai multi antioxidanti decat usturoiul crud traditional si are un nivel ridicat de compusi anti-cancerigeni. Un alt beneficiu al usturoiului negru: contine mai mult zahar decat usturoiul alb ceea ce inseamna ca nu lasa un gust atat de neplacut in gura.
Schindful
Schindful sau fanul grecesc, adesea folosit in bucataria asiatica este cunoscut pentru combaterea gripei si racelii dar si a durerilor de gat. Schindful ajuta si la combaterea diabetului, a simptomelor de menopauza, la calmarea crampelor musculare si la atenuarea inflamatiilor.
Seminte de Chia
Pestele gras precum somonul, tonul si sardinele se numara printre sursele citate de acizi grasi esentiali si Omega 3 de care are corpul nevoie pentru a preveni boli precum cancerul, pentru a avea energie sau pentru a imbunatati functia cognitiva. Expertii recomanda consumul de peste gras de doua-trei ori pe saptamana dar asta nu ar trebui sa constituie singura sursa de acizi grasi esentiali.
Semintele de Chia se pot folosi in salate, supe, legume si mousli, sunt delicioase adaugand o doza buna de Omega 3, de fibre alimentare, proteine si glucide bune.
Mango african
Studiile au demonstrat deja faptul ca extractele din mango african ard grasimile, stimuland metabolismul in mod natural. Acest fruct, originar din Africa occidentala, contine un numar mare de fibre solubile, ceea ce ajuta la controlarea apetitului. Suplimentul de mango african, vandut sub forma de comprimate, devine din ce in ce mai popular.
Cupuaçu
Despre cupuaçu se spune ca este nou super fruct. Acesta contine un numar enorm de antioxidanti in pulpa si semintele sale si acizi grasi esentiali care ajuta la reducerea colesterolului si la cresterea energiei. Cupuaçu este un ingredient din ce in ce mai folosit si de catre cremele pentru fata si corp deoarece detine unele proprietati care permit hranirea, repararea si regenerarea celulelor pielii. Pielea este astfel mai neteda si mai hidratata. Fructul este originar din padurea amazoniana.
Kukicha
Kukicha este de fapt un ceai verde, bogat in antioxidanti. In comparatie cu celelalte ceaiuri traditionale, kukicha este cel care contine cea mai putina cofeina. Acesta are un efect alcalinizant si diminueaza aciditatea, ceea ce contribuie la reducerea balonarii si a greturilor.
Topinambur
Este o leguma ce seamana cu ghimbirul, bogata in potasiu si magneziu, doua elemente importante pentru sanatatea inimii noastre. Topinamburul este bogat in fibre, ceea ce permite cresterea nivelului de energie si stimularea metabolismului.