Proprietatile legumelor asiatice

Din Japonia in Thailanda, trecand prin China si Vietnam, bucataria asiatica este o bucatarie variata, bogata si apreciata de un numar mare de persoane. Apreciata in special datorita savorilor sale, bucataria asiatica are si o multime de alte proprietati pe care le vom descoperi azi impreuna.

Asia prezinta o mare varietate de fructe si legume. Acest continent poseda o multime de ierburi, citrice, condimente si mirodenii pe care nu le putem gasi in alte parti. Pentru o alimentatie variata, incearca legumele chinezesti si thailandeze! Iata o selectie de legume dietetice de consumat fara moderatie, ideale daca te afli la dieta.

Varza chinezeasca. Cunoscuta in China sub numele de bok choy, varza chinezeasca contine o multime de nutrienti ce contribuie la digestia sanatoasa, la prevenirea bolilor cardiovasculare dar si a degenerarii musculare. Varza chinezeasca scade riscul de diabet datorita indexului glicemic scazut. Varza chinezeasca contine beta-caroten si glucosinol ce reduc riscul de cancer, in special cancer mamar. Varza chinezeasca este ideala in cadrul dietelor datorita continutului redus de glucide si lipide dar si aportului caloric redus. Varza chinezeasca se poate folosi in prepararea aperitivelor diverse, placinte, salate, mancaruri, supe.

Ciupercile negre, cele din soiul Black Trumpet sau Shiitake in special, au o valoare nutritionala ridicata. Acestea au proprietati antitumorale, antivirale, putand vindeca alergiile severe, pana si artrita.

Ridichea alba sau daikon, reprezinta unul din cele mai bune medicamente pentru digestia ta. Ridichea alba este excelenta pentru digestie, contribuie la curatarea colesterolului din organism si la eliminarea produselor de origine animala, dizolvand grasimile si uleiul din corp. Salata de ridiche nu trebuie sa lipseasca din frigiderul tau. Ridichea alba este extrem de bogata in fibre, in fier. In plus, in momentul in care este uscata la soare, ridichea alba este si mai bogata in nutrienti.

Edamame este denumirea boabelor tinere de soia. Pastaile de edamame sunt extrem de bogate in grasimi sanatoase, proteine si in fibre, ceea ce le fac excelente pentru sportivii vegetarieni. In edemame se regasesc toti cei noua aminoacizi esentiali organismului nostru. Pastaile de edemame contin vitaminele B,C si E dar sunt o sursa bogata si de minerale precum magneziul, calciul, fierul, manganul, cuprul. Pastaile de edemame sunt bogate si in antioxidanti, acestia curatand organismul de efectele toxinelor si radicalilor liberi, stimuland sistemul imunitar si intarindu-ne organismul. Edemame pot inlocui cu succes carnea in alimentatie. In plus, acestea contin si izoflavone, substante de un real ajutor pentru mentinerea densitatii osoase.