Motive excelente sa consumi carne de vita

Excelenta sursa de proteine, vitamine si nutrienti, carnea de vita se integreaza perfect in cadrul unei diete de slabit si ne protejeaza de bolile cardiovasculare. Aceasta carne alba este adesea recomandata de catre nutritionisti datorita calitatilor sale nutritionale in cadrul unei alimentatii echilibrate.

Carnea de vita contine proteine

Proteinele sunt compuse din 20 de acizi aminati. Noua dintre ei sunt indispensabili deoarece nu pot fi sintetizati de catre organismul uman. Drept urmare, acestia trebuie sa fie luati din alimentatie, din carne in special. Aceste proteine sunt esentiale bunei functionari a organismului, fie ca este vorba de muschi sau materie cenusie. Pentru a-ti face plinul cu acesti nutrienti indispensabili, consuma cat mai multa carne de vita.

Carnea de vita te ajuta sa slabesti

Carnea de vita contine doar 4% lipide. Si deoarece carnea de viata este saraca in calorii – 170 calorii – aceasta reprezinta un aliat de nadejde pentru persoanele care vor sa slabeasca sau care vor sa se pastreze in forma maxima.

Carnea de vita iti confera vitalitate

Carnea de vita este o sursa de vitaminele B3 si B12 care contribuie la reducerea senzatiei de oboseala si favorizeaza formarea globulelor rosii. Carnea de vita contine si zinc, un oligolement care participa la buna functionare a sistemului imunitar si la calitatea pielii. Pentru amatori, ficatul de vita este o veritabila sursa de vitamina A, atat de pretioasa pentru vedere.

Carne de vita este buna pentru inima

Carnea de vita nu contine multa materie grasa sau acizi grasi saturati (mai putin de 30% din continutul total de lipide). Acest tip de carne este recomandata in prevenirea bolilor cardiovasculare. In plus, carnea de vita contine acid oleic, un acid gras mononesaturat care diminueaza riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Carnea de vita este in egala masura o sursa excelenta de seleniu, un oligoelement ce protejeaza inima si arterele de pagubele oxidative si permite diminuarea nivelului de homocisteina, o proteina ce creste riscurile aparitiei bolilor cardiovasculare.

Carnea de vita se afla pe locul trei in topul produselor cu un continut bogat de fier, dupa cereale si seminte. Vitamina B12, o vitamina aflata in abundenta in carnea de vita este recunoscuta drept dusmanul declarat al cancerului de colon. Carnea de vita este cea mai saraca carne in grasimi – aceasta contine in jur de 20% proteine si o cantitate mica de glucide – fiind considerata, pe buna dreptate, o carne dietetica. Carnea de vita fiarta se difera mult mai usor fata de cea prajita, din cauza imbibarii acesteia cu grasimi.

Be Sociable, Share!